ARGÁNOLAJ

Az argánolaj a bőr- és hajápolás értékes alapanyaga, emellett elsőrangú étkezési olajként és táplálékkiegészítőként is ismert. Az argánolajat a szapotafélék családjába tartozó argánfa (tudományos nevén: Argania spinosa) terméséből nyerik ki.

Különleges illata és bőrápoló, bőrfiatalító hatása miatt az argánolajból kitűnő kozmetikai termékek készíthetők, amelyek a problémás bőrnek sem jelentenek megterhelést. Marokkóban hagyományosan étrendkiegészítőként és háziszerként is használják.

Emellett gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása is ismert.

Az argánolaj jól alkalmazható

- masszázsolajként

- fürdőkészítmények összetevőjeként

- arcpakolásokhoz

- az arcbőrre, a kéz és a láb különösen igénybevett bőrére.

Kategóriák