ARGÁNOLAJ

Az argánfa, marokkói olajfa ma már csak Marokkóban honos,  Marokkó nemzeti kincse.  Különleges zsírsav összetételének és E-vitamin, fitoszterol, karotinoid  tartalmának köszönhetően számos bőrprobléma kezelésére nyújthat megoldást. Az egészséges bőr működéséhez szükséges zsírsav-összetétele kiváló.  Az idősödő érett bőr ápolására értékes hatóanyagokat tartalmaz. Antioxidáns komponensei hatékonyan ellensúlyozzák az ultraibolya sugárzásnak,  a szennyezett levegőnek kitett bőrt.  Késleltetik a bőr öregedési folyamatait, fokozzák a sejtanyagcserét, a sejtmegújító folyamatokat.  Bőrhibák, hegesedések esetén javítja a bőr állapotát,  segíti a regeneráló folyamatokat. 

Bőrrokon szerkezetű alkotói miatt a barrier-réteget erősíti, regenerálja, stabilizálja.  Mérsékli a vízveszteséget ezáltal hidratáló hatású. Gyulladáscsökkentő folyamatokat indít el, hámosodást szabályzó. 

Alkalmas száraz, érzékeny, gyulladásos, ekcémára hajlamos bőr ápolására és zsíros, pattanásos bőr ápolására is bátran használható.


Kategóriák