BABASSU OLAJ


A babassu olajat az Amazonas medencében őshonos babassupálma magjából vonják ki. A gyümölcséből magas  vas-és kálciumtartalmú lisztet állítanak elő; a vastag héjját fűtőanyagként használják fel; a levelekből tetőt készítenek vagy  szalmafonáshoz használják. 

Zsírsavakban gazdag, fő összetevői: laurinsav, mirisztinsav.  Élelmiszer alapanyag gyártás mellett a kozmetikai ipar területén is számos értékes felhasználása ismert. 

babassu olaj bőrlágyító, védő hatású, megelőzi a bőr kiszáradását és korai elöregedését. Gyorsan beszívódik a bőrbe és selymessé, bársonyossát teszi anélkül, hogy zsíros érzetet hagyna.

- Bársonyosító

- Puhító, bőrlágyító

- Antioxidáns

- Hidratáló

- Hajon filmogén, védő hatású

- Tápláló

- Öregedésgátló

- Regeneráló