BAOBAB

A gyümölcs terpenoidokat, flavonoidokat, fitoszteroidokat, aminosavakat, vitaminokat, lipideket és jótékony szénhidrátokat tartalmaz. Kalciumot, káliumot, magnéziumot, nátriumot, foszfort, vasat, rezet, mangánt és cinket szintén magáénak tudhat, ahogyan számottevő mennyiségű természetes C-vitamint is.

Magjai megőrölve sűrítőanyagként és ízesítőszerként szolgálnak, emellett olajkészítésre alkalmasak.

Alkalmas lázcsillapításra, kiváló segítség mikrobiális fertőzések esetén, emellett használható hasmenés és vérszegénység ellen.

A baobab bővelkedik vízoldékony rostokban, ami a koleszterinszint csökkentése szempontjából áldásos. Rostjai révén segít megelőzni a túlsúlyt. Képes meggyógyítani a repedezett és kiszáradt körmöket. Erőteljesen hidratálja a hajat.

Kategóriák