BARACKMAG


A barack magjának legfontosabb hatóanyaga a B-17 vitamin. A keserű magbél B-17 vitamin tartalma magasabb mint az édes magé, emellett több más vitamint tartalmaz:  B1, C, E, K B3, B6, B17, kalcium, vas, magnézium, foszfor, kálium, cink, réz, mangán, szelén. 

Kozmetikai termékek készítésénél őrleményét, természetes bőrradírozóként is hatékonyan használják.

Tegyük tisztába a kialakult vitahelyzetet: 

A sárgabarack mag  többek között egyik legfontosabb tulajdonsága a rákellenes hatása, ami a magas B17 vitamintartalmában rejlik. A  B17 (amygdalin)  segít megakadályozni a rákos sejtek szaporodását és az áttétek képződését is. Hatóanyagai  lelassítják a sejtek öregedését. 

 A B17 egy olyan vitamin, cianidot tartalmaz, de ez a szervezetben szinte csak a rákos sejteket támadja, ezért egyes helyeken és a természetgyógyászatban természetes kemoterápiaként hasznosítják.

Dr.Balaicza Erika belgyógyász, alternatív holisztikus gyógyász és táplálkozási szakértő:  "A B17-vitamin molekulában két rész cukor, egy rész benzaldehid és egy rész cián van, melyek szorosan összekapcsolódnak. A cián erősen mérgező, azonban ebben a természetes állapotában vegyileg nem reagál, és semmiféle hatással nincs az élő szövetekre.

Másik hasonló ciántartalmú vegyület a B12-vitamin, ciano-cobalamin. Ez sem mérgez, noha van benne cián, csak olyan kötésben, amitől nem mérgez, viszont a cobalamin hatását, felszívódását javítja.

A klórgáz szintén halálos, de amikor nátriummal létesít kötést, nátrium-kloridot képezve, egy ártalmatlan vegyület, só jön létre.

Az élő szervezetben csak egyetlen vegyület képes felszabadítani a ciánt a B17 molekulából, a bétaglükozidáz enzim. Amikor a B17-vitamin víz jelenlétében érintkezésbe lép ezzel az enzimmel, nem csak a cián, hanem a benzaldehid is felszabadul mely önmagában is igen mérgező. Ám ez az enzim igen kis mennyiségben van a testünkben, csak a rákos szövetekben van nagy mennyiségben: szintje a környező normális sejtekben mérhetőhöz képest több mint százszorosát is elérheti.

Ennek eredményeképpen a B17-vitamin a rákos sejtek területén bomlik el, mérgező tartalmát a rákos sejtek területén engedi szabadon, és máshol nem!

Csak személyes megjegyzés: imádtam gyerekkoromban a barackmagot, rengeteget ettem belőle, és hát azóta már sok évet megéltem..."

A hunzák csodája:

A modern világtól gyakorlatilag elzárt területen élő törzs életmódjával évtizedek óta foglalkoznak a kutatók.  Életkoruk és egészségük, energiájuk kiemelkedően magas.

- Hosszú életük egyik titka az egészséges táplálkozás:  nyers gyümölcsöket és zöldségeket állati fehérjéket, maguk készítette joghurtot és magokat fogyasztanak.

- A másik nagy titok  a kutatók szerint, a sárgabarack és annak magja.

A gyümölcsöt és magját az év minden szakában fogyasztják.  Naponta akár 30 barackmagot is megesznek. Olajat préselnek belőle, amellyel sütnek-főznek, s még kozmetikumként is használják. Arc- és bőrápolásra a barackmag őrleményét és olaját is hatékonyan használják, fiatalabb, szép a bőrük.

Az általuk fogyasztott táplálékban hatalmas mennyiségű B17-vitamin van.

A hunzák sokat dolgoznak saját gazdaságukban.  A melegebb évszakokban naponta hosszasan tartózkodnak napon, még is bőrüket nem viseli meg. 

A kikapcsolódást a jógában és a meditációban lelik meg.

Energikus jó kedv, lelkesedés jellemzi őket.