FRAKCIONÁLT KÓKUSZOLAJ

A frakcionált kókuszolaj egy könnyű, selymes olaj, nem hagy zsíros érzetet. Színtelen, szagtalan, nem tömíti el a pórusokat, minden bőrtípusra használható, táplálja a bőrt.

Feldolgozzák és finomítják a szűz kókuszolajat, ezáltal nagymértékben eltávolítják a hosszú triglicerid láncokat. A normál kókuszolajhoz képest a frakcionált gazdagabb kaprilsavban és kapriksavban. A tiszta kókuszolajat hidrolízissel dolgozzák fel, majd gőz-desztilláción esik át, így válik az olaj végül frakcionálttá.

A hosszú triglicerid láncok eltávolításával a kókuszolaj stabilabbá válik, valamint hosszabb ideig is eltartható, vagyis kevésbé romlik meg. A frakcionált kókuszolaj hidratál, antioxidáns hatású, és számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Szobahőmérsékleten nem szilárdul meg (mint a kókuszzsír). Stabil, nem avasodik, nagyon hosszú ideig eltartható és nem igényel hűtést.

A frakcionált kókuszolaj felhasználása és jótékony hatásai:

- Bőrápolás:

széles körben használják a bőrápoló termékeket gyártásához ( testápolók, hajápolók, tisztálkodási szerek, szappanok).

-  Aromaterápia és masszázs:

bázis olajként, vivőolajként kitűnően alkalmazható esszenciális olajokhoz, kivonatokhoz. 

- Antibakteriális hatású:

enyhén antibakteriális hatású. Terápiás olajokkal keverve hatékonysága fokozódik.  Pl teafaolajjal keverve antibakteriális, fertőtlenítő hatása  erősödik. 

- Étkezés: 

 étkezésre, főzésre a szűz kókuszolajat válassza a frakcionált kókuszolaj helyett.


Kategóriák