HIMALÁJA SÓ

Himalája só esetén az említett jódtartalom természetes benne, nem kell külön pótolni, és a pajzsmirigynek is a legmegfelelőbb formában van jelen benne.

A himalája só 86%-a nátrium-klorid, ellenben a maradék 14%-ban ott vannak azok a nyomelemek, amiket a konyhasóból kivonnak. A himalája só gazdag emiatt magnéziumban, káliumban, kálciumban, szulfátokban, elektrolitokban, de tartalmaz hidrogén-karbonátot, fluoridot, bromidot és stronciumot is, tehát biztosítja a szervek számára a mikroelemeket, nyomelemeket, elektrolitokat, támogatva ezzel a normál, kiegyensúlyozott működést.

Lúgosító hatású, ami a szervezet sav-bázis egyensúlyát kedvezően befolyásolhatja.

Jótékonyan hat a bőrre, a nyálkahártyákra, légutakra, tüdőre.

Ásványi anyag tartalma megelőzheti az izomgörcsöket, ízületi gyulladásokat, a köszvényt, és segíti az anyagcserét, emésztést.

Támogatja a hormonrendszer működését.

Méregtelenít, serkenti a nehézfémek kiürülését a szervezetünkből. 

Használjuk: 

- konyhában, étkezések során, főzéshez

- természetes gyógyhatásként náthára, torok-és légúti gyulladásra, asztmára, orr-és szájüregi kezelésekre

- inhalációs terápiákhoz

- bőrgyógyászati-ápolási folyamatokhoz

- nőgyógyászati panaszok enyhítéséhez

- mechanikai bőrápoláshoz (bőrradír)

- aromaterápiához, balneoterápiához

- szappankészítéshez

- terápiás párnák készítéséhez

Kategóriák