KÓKUSZZSÍR/ KÓKUSZOLAJ

A kókuszpálma termésének a kókuszdiónak szárított fehér húsából kinyert olaj. A hidegen sajtolt kókuszolaj fehér, kellemes ízű és illatú. 24  °C alatt megdermed, ezért is főként szilárd formában találkozhatunk vele., ám könnyen lágyul. Kókuszvajnak és kókuszolajnak is nevezik. 

Tápláló, vissza zsírozó, bőrpuhító hatású. Nyugtatja az irritált bőrt. Gátolja a baktériumok szaporodását, ezért dezodorokhoz is megfelelő alapanyag.  Fényt és csillogást ad a hajnak. Segíti a kozmetikai alapanyagok felszívódását, enyhén komedogén.  

Különlegesen magas arányú telített zsírsavak  összetételű. A kókuszolaj a bőrfelszínen jól eloszlatható, gyorsan de nem mélyen szívódik fel,  zsíros csillogás nélkül puha bőrérzetet eredményez. Ezért is kiváló masszázsolaj alapnak.   Antibakteriális hatású, összetétele gátolja a kellemetlen szagok kialakulásáért felelős baktériumok szaporodását ezért kifejezetten alkalmas dezodorok készítésére, nem irritatív. 

Jó az oxidációs stabilitása, nehezen avasodik, jól eltartható.  

Napvédő készítményekhez jó alapanyag, mert nem fényérzékenyítő.  

Szappankészítéshez is megfelelő, mert elszappanosítva kifejezett a tisztító hatása és jól habzik. Keménységet ad a szappannak, ám túl magas arányban szárító tulajdonsága van.

Optimális olvadó tulajdonsága miatt ajakápolókba és rúzsokba használják.  

Ajánlott normál és száraz ,viszkető, irritált bőr ápolására.


Kategóriák