Amit nem tudtál a szappanokról

2021.03.23

Megelőzés, tisztaság, egészség!

Mindezt szappannal!

Összetételüket a és gyártástechnológiát figyelembe véve több féle felhasználási módja van a szappanoknak. Még is közös bennük a magas tisztító hatékonyságuk.  Hatékonyak baktériumokkal, vírusokkal, gombákkal szemben. Jelentőségük a betegségek megelőzésében kiemelkedő.  Nem csak nem szükséges a kezet és a felületeket állandóan fertőtleníteni, ez nem egészséges. A tisztító lemosást szorgalmazzák az orvosok és a tudósok.  

Használja felületek, anyagok, tárgyak tisztítására, mosására. A test részeinek tisztán tartására, bőrre, hajra, körömre. Sőt a régmúlt idők szappanjaival ellentétben ma már olyan kiemelkedően hatékony termékeket találhatunk amik nem csupán tisztítanak, hanem gazdagon táplálnak is. 

Sokan még mindig azonosítják a szappant azzal hogy szárít, igen van ilyen a forgalomban és nehéz kihámozni a sok ajánlat és reklám közül, hogy melyik a valóban értékes alapanyagokat tartalmazó vagy csak jó marketinggel ellátott  a szervezetre nem kedvező hatású termék, mert mint tudjuk, legnagyobb felületű szervünk a bőrünk és itt naponta számos vegyülettel és egyéb anyaggal érintkezve szervezetünket negatív és romboló, ártó hatások érik. 

Sok kicsi vállalkozó van akik ezen az úton indultak el, hogy nem tudtak a gyermekeinken, maguknak vagy szeretteiknek egészséges terméket választani a boltok polcáról, tanulni kezdtek és megvalósítani maguknak majd nyitni mindenki felé és kínálni az egészséges termékeiket. 

A mi cégünk filozófiája is ezeken alapszik: 

- Fontos számunkra az egészség és a környezetvédelem. A mérhetetlen sok erős vegyszerrel nem csak bőrünk érintkezik, hanem be is lélegezzük és a természetet, Földünket is és az élővilágot is romboljuk. 

- Egészségünkben a prevenció a megelőzés a leghatékonyabb, fontos ez már a születés előtt, az anyaméhben a fejlődés során is.

- Termékeink megalkotásánál igyekszünk a természet tiszta esszenciáit használni, ezért nagyon sok termékünk bátran használható kismamáknak és babáknak is, lefolyóba vagy a természetbe kerülve nem okoznak kárt. 

- Webshoppunkban a saját egészségtudatos natúr-,gyógynövény kozmetikumaink mellett megvásárolható számos olyan cég terméke is akiknek szintén hasonló filozófiájuk van. Igyekszenek a termékek előállításánál és csomagolásánál a természetre a leginkább legkisebb hatással lenni és a olyan palettát kialakítani ami a leginkább környezet és egészség kímélő a végfelhasználást tekintve is. HIGIÉNIA - Folyékony vagy szilárd szappan? 

Hogyan adnak el ma folyékony szappanokat? Különböző csatornákon videókkal alátámasztva hangzatos szöveggel kísérve mélyítik el sokakban azt, hogy a folyékony szappannal higiénikus a kézmosás, hiszen ahhoz még nem ért más. Rendben, legyen is ez így közületi illemhelyeken például, ám  otthon egy családnak ez teljesen felesleges és még annál is több.

Bizonyított tény, hogy a szilárd- vagy tömbszappanok használata esetében elérhetjük ugyanazt a tisztító hatást mint ha folyékony formájában használnánk. Bátran használhat egy család egy kézmosó szappant is. 

Ráadásul találhatunk ma már olyan szappanokat is amikben értékes ápoló alapanyagok vannak és a tisztító hatása mellett ápolják, hidratálják bőrünket. 

Nagyon sok cég igyekszik koncentrált termékeket is előállítani, kevesebb vízfelhasználással, erősítve a bolygóvédelmet is. Ez a szempont is a szilárd szappanok előnyét erősíti.

Több víz felhasználása sok esetben több segédanyag jelenlétét eredményezheti egyes termékek polcontarthatóságát és árrését erősítve. Ez szintén nem egészség és környezettudatos.