NAPRAFORGÓMAG OLAJ

Mivel ez az egyik legtáplálóbb olaj, mind a fogyasztása, mind a külső használata ajánlott. A napraforgó olaj egyik fő összetevője a lenolajsav. Ezenkívül olaj- és palmitinsavat, valamint lecitint, karotinoidokat, tokoferolt és jelentős mennyiségű A-, D-, és E-vitamint tartalmaz. A napraforgó olaj számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, így a szervezet egészséges és erős marad tőle.

A napraforgó olaj gazdag E-vitaminban és alacsony a telített zsír tartalma. Emellett olyan fitovegyületek is találhatóak benne, mint a kolin és fenolsav, amelyek jó hatással vannak a szívre. Az egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírokon kívül vitaminokat is tartalmaz, ezért az egyik legegészségesebb olaj.

A napraforgó olaj körülbelül 80% vagy több egyszeresen telítetlen zsírt tartalmaz, ezért csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a szívroham kialakulását.

A napraforgó olajjal természetes és egészséges módon tartható fenn a bőr, köszönhetően a nyugtató és hidratáló tulajdonságainak. Mivel gazdag tápanyagokban és antioxidánsokban, széles körben használják gyógyászati és szépségipari célokra. A napraforgóolajjal hatékonyan kezelhető a pattanás, az ekcéma, a gyulladás, az általános bőrpirosság és -irritáció.

Hidratáló tulajdonságainak köszönhetően, a napraforgóolaj segít abban, hogy a bőr megőrizze hidratáltságát.