Pálmazsír/Pálmaolaj


A nyers pálmaolaj jelentős karotinoidtartalma révén vörös színű, a zsíron, zsírsavakon kívül E-vitamint, karotinoidokat, fitoszterineket, fenolos komponenseket.

A kijáratnál a kapott termék szilárd szerkezetű és sárga-narancssárga vagy akár piros-narancssárga színű. A szín miatt a vörös pálmaolajnak is nevezik.

Ezenkívül a pálmaolaj gazdag és hasznos zsírsav-összetételű, amelynek fő része a palmitinsav, az olajsav, a linolsav és a sztearinsav.

Leggyakrabban az anyagot szappan gyártásában használják, mivel jó szappanosítási képessége, valamint gyertyák gyártása miatt.

Az arc gondozásában intenzíven lágyító hatású, és különösen ajánlott száraz, fakó, pelyhes és durva bőr jelenlétében.

Különösen, ez a termék jó, mert felhasználható a szilárd kozmetikai termékek szilárd szerkezetének biztosítására.